Woensdag 15 april

Een maand of wat geleden ben ik benaderd door een docent van het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen voor het geven van een lezing in het kader van een projectweek. Een van de thema's deze projectweek was namelijk handicap en sport.


In het verleden heb ik vanuit het Scholenproject van de WIG (Werkgroep Integratie Gehandicapten) regelmatig voorlichting gegeven over het leven met een handicap. Dit deden we echter altijd met een aantal mensen. Nu zou ik het alleen doen.

Ik had ruim anderhalf uur tot mijn beschikking. In die tijd wilde ik iets over mezelf vertellen, maar ik wilde het vooral hebben over mijn ervaringen op de Paralympische Spelen en de weg daarnaar toe. Lang heb ik me afgevraagd in welke vorm ik dit zou doen. Ik wilde het tenslotte wel boeiend houden. Uiteindelijk heb ik voor een lezing gekozen met veel beeldmateriaal. Door de jaren heen heb ik vele foto's verzameld. Hieruit heb ik zo'n selectie gemaakt, dat ik bij elk onderwerp waar ik het over wilde hebben, een foto kon laten zien.

De reacties waren positief. Om te beginnen bleef de klas geïnteresseerd luisteren, wat ik op zich al als een compliment beschouwde, maar ook na afloop kreeg ik leuke reacties.

Ik heb het met heel veel plezier gedaan en de volgende zit al in de planning.