Spannende WK wegwedstrijd levert zilver op

WK 2015 weg 1Met een mooi zilveren plak heeft Laura het WK afgesloten. Nadat ze in het Zwitserse Notwill vrijdag wereldkampioene werd op de tijdrit, was in de wegwedstrijd de tweede plaats haar deel. De Duitse Andrea Eskau greep ditmaal de wereldtitel. "We reden op hetzelfde rondje als in de tijdrit en de start was samen met die van de vrouwen H3 en H4", vertelt Laura. "Maar op de eerste klim hebben we hen al achter ons gelaten in de wedstrijd over in totaal zes omlopen van zeven kilometer. We zaten vervolgens met zijn vieren voorop."

In de eerste groep had Laura gezelschap van landgenote Jennette Jansen, een Duitse en een Amerikaanse. "Een tweede Duitse zat er vlak achter en wist na de afdaling op het min of meer vlakke stuk terug te komen. Dat lukte haar iedere ronde weer, met uitzondering van de laatste ronde. Het tempo lag hoog en het was een harde wedstrijd, waarin de klim zich deed voelen."

Spannend was het ook en pas in de slotronde viel de beslissing in de wedstrijd. "In de slotronde trok de Amerikaanse op de klim flink door. Op het tandvlees kon ik volgen, maar mijn teamgenootje moest lossen. De afdaling ging vervolgens redelijk rustig, maar daarna werd er flink doorgetrokken. Op een kilometer van de streep demarreerde Andrea Eskau en ik kon die aanval niet pareren. De Amerikaanse kon op haar beurt mij niet volgen en zo kwamen we één voor één over de streep."

WK 2015 weg 2

Foto's: Mathilde Dusol