Eindwinst en dagzege in World Cup

World Cup Zuid-Afrika 2015Het Zuid-Afrikaanse Pietermaritzburg was dit weekend het decor van de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Daarbij heeft Laura voor een mooie afsluiting kunnen zorgen. Vrijdag werd ze tweede in de tijdrit en zaterdag wist ze vervolgens de wegwedstrijd te winnen. Te beginnen met haar zilveren plak. "Het was een tijdrit over twee rondes van ongeveer acht kilometer", vertelt Laura. "Ik heb deze binnen een half uur afgelegd en werd tweede, op 58 seconden van Dorothee. Ondanks dat we maar met zijn tweeën waren, werden we toch gehuldigd. Daar gebruiken ze een percentagetabel voor en blijkbaar zat ik binnen de marge."

In de wegwedstrijd was het deelnemersveld groter. "Met mijn H5 klasse reden we samen met de H3 en H4. In eerste instantie losten Dorothee en ik alle andere dames op het eerste klimmetje, maar in de afdaling kwamen er twee weer terug. Daarna loste ik Dorothee telkens in de laatste bocht van iedere ronde, maar ook zij kwam elke keer weer terug. Dat zou ook mijn tactiek zijn in de laatste ronde en ik deed dit elke keer met een H4 dame."

Eindzege
De finale werd vervolgens spannend en Laura begon aan haar plan. "Dorothee wilde dit duidelijk niet laten gebeuren. De laatste klim reed ze vol gas op. Een tempo dat ik overigens nog kon volgen en ik bleef min of meer voor haar rijden. Ik wilde namelijk als eerste de afdaling in om ook als eerste de laatste bocht in te kunnen duiken. De laatste kilometers was het dus een harde strijd. Het lukt mij om als eerste de bocht in te gaan en daar met een voorsprong van ongeveer honderd meter uit te komen. Dit bleek genoeg om de laatste vijfhonderd oplopende meters te overbruggen en als eerste over de streep te komen. Met deze laatste wereldbekerwedstrijden dit weekend ben ik ook de winnaar geworden van de World Cup in mijn klasse."