Na aanvallen sprintend naar plek twee

WK 2015 tijdrit 1Achter de Duitse Andrea Eskau heeft Laura zaterdag het zilver gepakt in de wegwedstrijd van de World Cup in Oostende, een dag nadat ze er al brons won op de tijdrit. "Deze resultaten die ik dit weekend geboekt heb geven een indicatie hoe ik er voorsta met het oog op Rio", zo zegt ze. "Mijn wedstrijden daar zullen op 14 en 15 september plaatsvinden. Nog iets minder dan vier maanden dus en dan is het zover." In Oostende draaide de wedstrijd uit op een eindsprint. Achter Eskau en Laura werd Jennette Jansen derde.

"Na tweehonderd meter lag de eerste bocht in het parcours, die liep haaks naar links", zo kijkt Laura terug. "Daar wilde Jennette als eerste veilig doorheen. Dat lukte ons allemaal, maar zij had gelijk een klein gaatje. Eén van de Duitse dames liet dat echter niet lang duren en reed het dicht. Zo begon de eerste van zes rondes. Daarna hebben we nog een paar keer geprobeerd om een gaatje te slaan, maar zonder succes. In het begin van ronde vijf waren we echter even me t zijn drieën los. Jennette en ik, en nog een Duitse dame."

Die situatie was mooi, maar veranderde ook weer. "Net voor we het lange rechte stuk op draaiden, kwam de tweede Duitse dame terug. Zij ging tempo rijden op kop. Dat heeft ze tot het einde van die ronde gedaan en ook in de laatste ronde heeft ze veel kopwerk gedaan." Het werd dus rijden voor een sprint. "De laatste bocht zat 1,2 kilometer voor de eindstreep. In eerste instantie was die weg smal, maar bij de vlag van de laatste kilometer werd het breder. Eskau, de snelste Duitse dame, zat tot 400 meter voor de streep ingesloten. Maar in de laatste 400 meter trok ze aan het langste eind en kwam ze als winnares over de streep. Ik moest in een wegwedstrijd wederom genoegen nemen met een tweede plaats."