Brons op Paralympische tijdrit

WK 2015 tijdrit 1In Rio de Janeiro heeft Laura bij de Paralympische Spelen een medaille in de wacht gesleept. Op de individuele tijdrit kwam ze in de vrouwen H4-5 klasse tot een tijd van 33.02,92 minuten over twintig kilometer. Daarmee kwam ze iets minder dan anderhalve minuut tekort om de Duitse Dorothee Vieth van het goud te houden. Haar landgenote Andrea Eskau gaf ongeveer de helft van de tijd toe en pakte zo het zilver. In de strijd om het brons wist Laura de Koreaanse Lee Do-yeon elf tellen voor te blijven. Ook vier jaar geleden in Londen won Laura brons op de tijdrit.

“Ik heb gereden voor wat ik waard was”, vertelt Laura over haar tijdrit. En dat bleek dus de bronzen plak te zijn. “Daar ben ik blij mee. Dit was gewoon het maximaal haalbare. Ik weet dat ik onderweg nergens zoveel tijd heb laten liggen dat er een andere medaille in had gezeten. Het is mooi dat ik nog elf seconden over wist te houden op de nummer vier. Zwaar was het wel, met in beide rondes op de terugweg de wind tegen.”

Donderdag komt Laura opnieuw in actie. Dan staat de wegwedstrijd op het programma. Daarin wist ze in Londen zilver te winnen. "Een nieuwe dag en nieuwe kansen. Ik ga er weer voor en dan zien we wel waar dat gaat eindigen."