Ook in tijdrit naar Nederlandse titel

NK tijdrijden 2017Nadat ze afgelopen weekend al Nederlands kampioene in de wegwedstrijd werd, is Laura woensdag in Montferland ook de winnares geworden van de nationale titelstrijd op de tijdrit. Ze legde het 13,2 kilometer lange parcours af in 22.30 minuten. Daarmee wist ze directe concurrente Jennette Jansen met een voorsprong van vijftig seconden naar de tweede plaats te verwijzen. "Dat het niveau van Jennette is toegenomen, geeft deze titel alleen maar meer waarde", keek Laura na afloop tevreden terug. "Ze heeft me in een tijdrit nog nooit verslagen, maar in Maniago zat ze maar 22 seconden achter me. Hier heb ikzelf in ieder geval goed gereden. Ik denk beter dan in Maniago en met deze titel ben ik zeker tevreden."

De renners kregen in de Achterhoek geen gemakkelijke tijdrit voorgeschoteld. "Het is een lastig parcours, maar ook heel mooi. Ik vind een vlak parcours misschien nog wel lastiger, want als je alleen maar lange rechte stukken hebt is het ook moeilijker om de concentratie vast te houden. Dat kan ik ook zeker wel, maar dit is misschien toch mooier." Toch was het ook oppassen geblazen, want je moet op een dergelijk parcours wel zorgen dat je de tijdrit goed in weet te delen. "Na de start zat ik hoog in mijn wattage en dacht ik dat ik dat niet vol ging houden. Maar het ging zo gemakkelijk. Het is eigenlijk heel goed gegaan."

Het verschil met Jansen maakte Laura vooral na de tussentijdse meeting. Daar was het onderlinge verschil namelijk pas dertien tellen, terwijl dat toch al ruim over de helft was. "In het tweede deel zat een klim. Als je naar ons postuur kijkt zou je zeggen dat Jennette dat beter aan moet kunnen, maar ik denk dat ik hem gewoon heel goed heb weten in te delen. Ik ben er hard opgereden, zonder me op te blazen. Naar beneden heb ik hem goed doorgetrokken en ben ik ook echt even gaan liggen. Toen ging ik zo hard. Als ik daar rechtop ging zitten, dan zou ik mezelf alleen maar afremmen. Daardoor kon ik wel even op adem komen en had ik nog over voor de laatste paar kilometers."

Klik hier voor een korte video van de beklimming van 't Peeske.