Winst naar spannende sprint in Delden

Criterium Delden 2017Het is Laura maandagavond gelukt om in Delden het criterium voorafgaand aan de Twentse Rolstoelvierdaagse te winnen. In het Twentse stadje versloeg ze de lokale favoriete Jennette Jansen in een spannende eindsprint. "Het was een mooie strijd", zo kijkt Laura er na afloop op terug. "Aanvallen zat er voor ons beiden niet in, want daarvoor lag het tempo gewoonweg te hoog. In de laatste ronde zat ik bij haar in het wiel, waarna ik bij de laatste bocht iets meer naar binnen sneed, waardoor ik al enigszins naast Jennette kwam te zitten. Ik ben vanaf daar de sprint aangegaan."

Daarmee had Laura de zege nog niet zomaar binnen. Vanaf de laatste bocht tot de finish was het nog zo'n honderdvijftig meter, maar daarbij liep de straat wil licht omhoog. "Ik schakelde nog verkeerd, maar had nog de tegenwoordigheid van geest om terug te schakelen. Zo kon ik toch nog verder versnellen. Het was geen ruime overwinning, maar toen ik over de streep kwam wist ik dat ik gewonnen had."

Al vanaf de start ging het hard in Delden. "Om veilig door de eerste bocht te komen was ik op kop gestart", vertelt Laura. "Op het lange stuk langs het spoor, achterop het iets meer dan een kilometer lange parcours, kwamen de snelle mannen voorbij. Jennette kwam achter mij vandaan en probeerde mee te gaan. Vanaf dat moment zat ik in haar wiel. Met de snelste mannen konden we niet mee, maar we zaten wel bij Mark Mekenkamp in het wiel. Hij was voor ons een uitstekende gangmaker, ook al was dat niet direct zijn bedoeling."

Even leek het nog anders te lopen. "Op het moment dat Mark zijn drinkslang probeerde te pakken en dat even duurde, ging Jennette hem voorbij. Ik zat op dat moment nog steeds in haar wiel. Die rondes waren net iets makkelijk, want het tempo zakte iets. Maar vervolgens kwam Mark weer op kop en ging het tempo weer omhoog, waardoor die sprint onafwendbaar was."

NieuwsuitDelden.nl was bij het criterium en maakte een video. Klik hier om die video te bekijken.