Via Limburgse heuvels naar WK in Zuid-Afrika

Adelante Challenge 2017aIn aanloop naar de wereldkampioenschappen heeft Laura zondag haar laatste test gehad. Ze deed mee aan de Adelante Challenge in Limburg, tevens de laatste wedstrijd in de NHC. "Daar waren de Geulhemmerberg en Brakkenberg het strijdtoneel", vertelt Laura. "Tegen die eerste moesten we op en die andere was een afdaling. We reden een wedstrijd van vijftig minuten, waarbij het voor mij niet echt een wedstrijd was. Mijn grootste Nederlandse concurrente, Jennette Jansen, was er namelijk niet."

Een echte wedstrijd voor Laura of niet, ze reed hem wel. En dus stelde ze zichzelf wel doelen. "Dat deed ik met het oog op de WK. Daar zitten namelijk ook steile beklimmingen in de parcoursen, hoewel die niet zo steil zijn als de Geulhemmerberg. Vrijdag reis ik af naar Zuid-Afrika, waar wij met de vrouwen H5 categorie op donderdag 31 augustus het spits afbijten als eerste wedstrijd op het WK."

Laura komt twee keer in actie bij de wereldkampioenschappen. Op donderdag 31 augustus rijdt ze in Pietermaritzburg de tijdrit over 15,5 kilometer, waarbij de eerste renster om 9.00 uur start. Zaterdag 2 september wordt de wegwedstrijd verreden. Die begint om 10.00 uur en gaat over ruim veertig kilometer. Naar het schijnt worden de wedstrijden via www.streamit360.tv uitgezonden.

Podium NHC competitie 2017

Foto: Het podium van het NHC klassement