Deelname aan Swim to Fight Cancer na einde seizoen

SwimToFightCancer-BannerHet seizoen zit erop voor Laura. Afgelopen zaterdag deed ze in Amsterdam mee aan de Vondel Games, waar ze ook de overwinning pakte. Nu staat echter alweer een andere uitdaging voor de deur. "Komende zondag zwem ik in Den Bosch mee met de Swim to Fight Cancer", vertelt Laura. "Dat is een sponsorzwemtocht die voert over de stadsgracht en de Dommel. Ik vind dat een erg mooi doel, waar ik graag mijn medewerking aan verleen. En daarbij vind ik het leuk om dat op een sportieve manier te doen. Natuurlijk zouden de organisatie en ik het op prijs stellen wanneer ook jullie een bijdrage leveren." Klik hier voor meer informatie over de Swim to Fight Cancer in Den Bosch.

Voor Laura is het dus een volgend doel, nu haar seizoen zaterdag afgesloten werd in het Vondelpark. Daar kijkt ze tevreden op terug. "Mijn eerste doel in de wedstrijd was om alle dames op een ronde te zetten", vertelt Laura. Dat lukte, maar daarbij moest ze wel veel alleen doen. "Bij de start kon ik de kop van de mannenwedstrijd nog enigszins volgen, maar ik moest vervolgens al snel terrein op hen prijs geven. Dat betekende dat ik al in het begin van de wedstrijd alleen kwam te zitten, omdat de andere gestarte vrouwen bij mij moesten lossen."

Achter haar had Laura juist weer geen mannen die haar konden volgen en dus ging ze alleen verder. "Ik had het tempo er goed in zitten en kon, omdat ik alleen zat, een constant tempo rijden. Het duurde enige tijd voor ik de laatste dame ook op een ronde had staan. Vlak voor het einde zag ik nog een groepje mannen rijden die ik op een ronde zou kunnen zetten en ook naar hen ben ik toegereden. Vervolgens ben ik de laatste minuten bij dat groepje gebleven, waar we kop over kop reden. Een halve ronde voor het einde sprong ik weg, om zo alleen over de finish te komen."