Koude maar geslaagde tocht in Swim to Fight Cancer

Swim to Fight CancerIn Vught heeft Laura zondag meegedaan aan de Swim to Fight Cancer, een sponsortocht om geld op te halen voor het goede doel. Het werd een mooie en ook koude dag. "Vanwege de hevige regenval was het niet mogelijk om in de stadsgracht en de Dommel te zwemmen", vertelt Laura over de zwemtocht die aanvankelijk dus in Den Bosch zou worden georganiseerd. "Vrijdagochtend is besloten om de swim naar de IJzeren Man in Vught te verplaatsen. Daar was om 11.45 uur de opening, waarna de eerste zwemmers rond 12.10 uur het water in gingen."

Laura ging in de tweede groep, de groep met prominenten, van start. "Het wat was erg koud! Ik had ook even tijd nodig om mijn ademhaling onder controle te krijgen. Toen dat eenmaal gelukt was, ging het lekker. Ik ben niet gewend om in open water te zwemmen, maar van boei naar boei zwemmen ging eigenlijk bijzonder goed. Eenmaal zwom ik naar een verkeerde boei, maar ik werd door iemand op een wakeboard naar de juiste boei gewezen. Hoe lang ik uiteindelijk over de twee kilometer heb gedaan weet ik niet, maar langer dan vijfenveertig minuten was het niet."

Daarna kon Laura het koude water dus weer uit. "Douchen zat er voor mij even niet, dat moest tot thuis wachten, dus ik ben me direct gaan omkleden. In het zonnetje was het daarna goed toeven, maar aan het feit dat ik zoveel laagjes in het zonnetje kon verdragen, merkte ik dat ik tot op het bot verkleumd was. De rest van de middag heb ik andere zwemmers zien starten en finishen, meer dan 800 in totaal. Zelfs kinderen zwommen, op een kortere afstand, mee."

Het was dus een mooie dag. "Het weer werkte mee en droeg bij aan een goede sfeer en het opgehaalde bedrag van vijf ton, voor onderzoek naar kanker, was ook een heel mooi resultaat. Dat werd bekend gemaakt na de finish van de laatste zwemmers. Zelf vond ik het een bijzondere ervaring om mee te doen en een volgende keer ben ik, indien mijn wedstrijdschema het toelaat, zeker weer van de partij!"

Foto: Op de foto met oud-voetballer Ruud van Nistelrooij.