Een nieuw seizoen met nieuwe kansen

Tijdrit Almere 2018Het is weer begonnen. Een nieuw seizoen en dus nieuwe kansen. In de afgelopen twee weekenden reed ik weer mijn eerste wedstrijden. Daarmee is het seizoen dus echt van start gegaan, maar eigenlijk is het dat voor mij al langer. Het begint namelijk met een uitgebreide voorbereiding. Dat was dit jaar niet anders, waarbij maart voor mij in het teken stond van een trainingsstage. Nu is het tijd om daar de vruchten van te gaan plukken.

Dat ik me weer richt op de wereldbekerwedstrijden en de wereldkampioenschappen zal geen verrassing zijn. Maar natuurlijk is het niet zomaar een gegeven dat je overal mag starten en ook daar zal ik dan ook mijn best voor moeten en gaan doen. Voor de eerste twee wereldbekers blijven we in ieder geval dicht bij. Die staan namelijk in het Belgische Oostende en in Emmen gepland. De wereldkampioenschappen zijn in Italiƫ en de laatste wereldbekerwedstrijd is in Canada. Dan zullen we de oceaan dus over moeten.

Maar zoals gezegd ben ik inmiddels al gestart met mijn seizoen. Daarbij was de tijdrit in Almere op 31 maart een heel mooi meetmoment voor mij. Ik werd daar gehuldigd als winnares, maar veel belangrijker voor mij waren de uitvoering en het gevoel bij deze tijdrit over 21 kilometer.

Afgelopen zaterdag 7 april stond vervolgens de eerste wedstrijd in de NHC op het programma, op het wielerparcours van RWC Ahoy (Rotterdam). In een totaal deelnemersveld van veertig mannen en vrouwen verschenen liefst zeven dames aan de start waarmee ik de strijd aan mocht gaan. Een heel mooie start van het seizoen! In het zonnetje en met een licht briesje, ofwel bijzonder mooie weersomstandigheden, werd op het bochtige parcours gestreden om de ereplaatsen in de verschillende klassen. Ook ditmaal mocht ik plaatsnemen op de hoogste trede, met twee dames naast mij die nog niet zo bekend zijn in de handbikesport. Mooi dat er nieuwe namen aan de start staan!

Begin mei is de World Cup in Oostende mijn volgende wedstrijd. Ik hoop dat jullie me ook dit seizoen blijven volgen.

Laura

Foto: Rob Glas