Met overmacht naar tijdritzege in Emmen

World Cup Emmen 2018 1Hoewel het niet echt om de hoek ligt, rijdt Laura dit weekend in Emmen toch een soort thuiswedstrijd. In het noorden van Nederland wordt namelijk de tweede van drie wedstrijden op de World Cup kalender van dit seizoen verreden. Daarbij heeft Laura vrijdagavond direct succes geboekt. Ze won de 16 kilometer lange individuele tijdrit met overmacht. Met bijna vijf en een halve minuut voorsprong op de Italiaanse Ana Maria Vitelaru zette ze de eerste tijd neer. "Bij afwezigheid van de wereldkampioene was de spanning voor mij er af", vertelt Laura dan ook eerlijk.

Zomaar wat rondrijden, dat wilde Laura echter zeker niet. "Dat vergde van mij dat ik me toch moest zien te concentreren en te focussen", legt ze uit. "Dat is gelukt, zoals op de foto denk ik ook wel te zien is. Het was zonning en we moesten een acht kilometer lang parcours twee keer afleggen. Direct na de start moest daarbij een viaduct worden bedwongen, waar we ook gelijk weer af mochten. Onderaan volgde een bocht van 180 graden, waarna de weg opliep en we wind tegen hadden. Dit was een pittig stuk."

Laura deelde haar tijdrit goed in. "De eerste ronde ging het nog makkelijk en was ik nog fris. De weg liep een stuk door, waarna we opnieuw een 180 graden bocht kregen. Daarna reden we een heel stuk terug en draaiden we linksaf een wielerparcours op. Het deel daar was een stuk technischer, met een klimmetje, bochten en klinkers. Ik was als laatste gestart, maar kwam als eerste van mijn categorie over de streep. Twijfel over de winst was er dus niet."

Zaterdag komt Laura opnieuw in actie in Emmen. Dan wordt de wegwedstrijd verreden.