Goed begonnen aan het nieuwe seizoen

Geldrop 2019Het seizoen is weer begonnen voor Laura. Waar in mei flink wat wedstrijden op haar programma staan, begon ze al met een zege. Dat deed ze op Koningsdag in Geldrop. "Na eerder die week teruggekomen te zijn van mijn eerste hoogtestage was het tijd voor een wedstrijd", kijkt ze terug. "Daarvoor hoefde ik niet heel ver van huis, want Geldrop is dichtbij. Na een snelle start kon ik net niet aanhaken bij de kop van de wedstrijd van de mannen. Ik kwam daardoor al snel alleen te zitten, want mijn concurrentes moesten me bij de start al laten gaan. Het kwam voor mij dus min of meer neer op een tijdrit. Dat was een goede test."

Laura reed lange tijd haar eigen tempo. "Ongeveer halverwege de wedstrijd werd ik door de kop van de wedstrijd ingehaald, waarbij er op dat moment nog maar twee mannen over waren aan kop. Een aantal rondes kon ik mee in het wiel, maar uiteindelijk moest ik ze weer laten gaan. Snel daarna zag ik de nummers 2 en 3 in de vrouwenwedstrijd H5 voor mij rijden. Ik ben bij ze aangesloten en heb een paar rondes meegereden. Toen kwam nogmaals de kop van de wedstrijd voorbij en kon ik het niet laten weer aan te pikken. Nu moest ik ze helaas sneller laten gaan, maar dat gaf niet."

Met een flinke voorsprong begon Laura aan de slotrondes. "De laatste ronde was ik min of meer aan het uitrijden, ik lag onbedreigd aan de leiding. Toen ik achterom keek zag ik echter nog een snellere man naderen en ik wilde voor hem de streep passeren. Nog even heb ik aangezet en toen zat de wedstrijd erop. Het was voor mij een goede test, maar het was ook een wedstrijd met een prima organisatie en een leuk rondje. De wedstrijd was ingepast in een groter programma, waardoor de kans op publiek ook groter is. Ik heb er met veel plezier gereden. Als de wedstrijd volgend jaar weer op de kalender staat en hij past in mijn programma, zal ik zeker van de partij zijn!"

Foto: Rob Glas