Dinsdag 24 maart 2009

Het Sportgala Nijmegen heeft op 13 maart plaatsgevonden. Ik ben Gehandicapte Sporter van het jaar geworden!

 

In januari hoorde ik dat ik genomineerd was voor het sportgala Nijmegen, in de categorie gehandicapte sporter van het jaar. Ik was in eerste instantie verbaasd, aangezien ik vorig jaar naar 's-Hertogenbosch ben verhuisd. Ik ben echter nog steeds lid van een Nijmeegse sportvereniging. Die laatste, Nijmegen Atletiek, heeft me voorgedragen.

De avond zelf wist ik pas wie de derde genomineerde was in de categorie gehandicapte sporter van het jaar. Pas op het moment dat de resultaten werden genoemd van de andere genomineerden, begon ik te vermoeden dat ik gehandicapte sporter van het jaar zou worden. Ik vind het bijzonder, temeer omdat het de eerste keer is dat er een gehandicapte sporter van het jaar wordt verkozen. 

Vorig jaar was ook ik genomineerd, maar dan in de categorie Sporter van het Jaar. Ook dat was heel bijzonder, als gehandicapte sporter genomineerd zijn in de categorie Sporter van het Jaar. Foto's van het gala 2009 zijn te vinden in de Fotogallerij.

Ik ben na de uitreiking niet lang meer gebleven. Daags na het gala zou ik namelijk met een intensieve trainingsweek beginnen. Voor deze week had ik vrij van mijn werk. Ik heb een goede week uitgekozen, het is de hele week schitterend weer geweest. Dat was een verademing na de hele winter op de rollerbank getraind te hebben. Wat is een afwisselend landschap dan toch een genot. Toch heeft de rollerbank ook een voordeel. Je hoeft namelijk niet na te denken over de route, welke route is geschikt voor de training die ik wil doen, hoef ik niet te vaak af te remmen, etc. Maar als ik mag kiezen, neem ik toch de nadelen van het rijden op de weg voor lief.

Naast het handbiken en mijn werk ben ik bestuurslid bij de Werkgroep Integratie Gehandicapten in Nijmegen (www.wig.nl). Vandaag hadden we bestuursvergadering. Buiten mijn weten om had men voor vlaai gezorgd om te vieren dat ik gehandicapte sporter van het jaar in de gemeente Nijmegen ben geworden. Super!