Nieuws

Na goud ook zilver in Oostende

Nieuws 2018 1Twee dagen nadat ze er de tijdrit won en Andrea Eskau daarin met een voorsprong van meer dan een minuut versloeg, is Laura zaterdag tweede geworden in de wegwedstrijd van de World Cup in Oostende. Ditmaal moest ze Eskau wel voor laten gaan. "Het kwam aan op een eindsprint en daarin was mijn 'eeuwige' rivale Andrea ditmaal sneller", vertelt Laura. "Met een redelijk goed gevoel kijk ik op de wedstrijd terug. Ik had op een stunt gehoopt, maar dat zat er niet in."

Er werd in Oostende met alle vrouwen tegelijk gestart, van de H2 tot en met H5 categorie. Daarbij splitste zich direct een groep van acht rijdsters af. "Daar zat ik samen met Andrea bij, maar de andere vrouwen van de H5 konden niet volgen", kijkt Laura terug. "In de eerste twee en een halve ronde van in totaal zes ronden, bleven we bij elkaar. Er werden wat pogingen ondernomen om te ontsnappen, waaronder door mij, maar niemand kon wegblijven. En op een gegeven moment vonden er zelfs weer wat de aansluiting bij onze groep."

Lees meer...

Juichend naar de winst in tijdrit World Cup Oostende

World Cup Oostende 2018 1Met de wedstrijden in Almere en Rotterdam achter de rug, was haar seizoen al gestart, maar voor Laura is het donderdag écht begonnen. In Oostende staan deze dagen de eerste World Cup wedstrijden gepland en daarbij reed ze donderdag de tijdrit. Die ging goed en niet zomaar goed. Laura won en haalde wereldkampioene Andrea Eskau zelfs in. "Ik ben heel blij. Het is nog vroeg in het seizoen, maar mijn begin is goed."

Vorig jaar won Laura het World Cup klassement en daardoor mocht ze in Oostende als laatste starten, achter Eskau. "De zenuwen had ik vrij lang onder controle", vertelt ze. "Pas toen ik ter voorbereiding van mijn start bij het parcours was, sloegen ze echt toe. Dat weerhield me er niet van mijn voorbereidingen goed te doen." En Laura was ook goed weg bij de start. "Daarbij concentreerde ik me direct op mijn taak; zorgen voor een goed ritme en een goed vermogen."

Lees meer...

Een nieuw seizoen met nieuwe kansen

Tijdrit Almere 2018Het is weer begonnen. Een nieuw seizoen en dus nieuwe kansen. In de afgelopen twee weekenden reed ik weer mijn eerste wedstrijden. Daarmee is het seizoen dus echt van start gegaan, maar eigenlijk is het dat voor mij al langer. Het begint namelijk met een uitgebreide voorbereiding. Dat was dit jaar niet anders, waarbij maart voor mij in het teken stond van een trainingsstage. Nu is het tijd om daar de vruchten van te gaan plukken.

Dat ik me weer richt op de wereldbekerwedstrijden en de wereldkampioenschappen zal geen verrassing zijn. Maar natuurlijk is het niet zomaar een gegeven dat je overal mag starten en ook daar zal ik dan ook mijn best voor moeten en gaan doen. Voor de eerste twee wereldbekers blijven we in ieder geval dicht bij. Die staan namelijk in het Belgische Oostende en in Emmen gepland. De wereldkampioenschappen zijn in Italië en de laatste wereldbekerwedstrijd is in Canada. Dan zullen we de oceaan dus over moeten.

Lees meer...

Opnieuw nominatie voor Sportprijs Limburg

Adelante Challenge 2017aOok dit jaar ben ik genomineerd voor de Sportprijs Limburg. En hoewel het niet de eerste keer is, voel ik me daar verheugd over. Het is elke keer weer een eer wanneer men je prestaties weet te waarderen. Ditmaal zijn naast mij ook dressuurruiter Nicole den Dulk en rolstoeltennisser Sam Schröder genomineerd in de categorie 'Sporter met een beperking'. Op maandagavond 18 december wordt bekend of ik heb gewonnen. Daar kunnen jullie ook bij helpen. Je kunt op www.sportprijslimburg.nl namelijk op mij stemmen. Ik hoop natuurlijk op jullie stem!

Laura

Meer artikelen...