Nieuws

Opnieuw nominatie voor Sportprijs Limburg

Adelante Challenge 2017aOok dit jaar ben ik genomineerd voor de Sportprijs Limburg. En hoewel het niet de eerste keer is, voel ik me daar verheugd over. Het is elke keer weer een eer wanneer men je prestaties weet te waarderen. Ditmaal zijn naast mij ook dressuurruiter Nicole den Dulk en rolstoeltennisser Sam Schröder genomineerd in de categorie 'Sporter met een beperking'. Op maandagavond 18 december wordt bekend of ik heb gewonnen. Daar kunnen jullie ook bij helpen. Je kunt op www.sportprijslimburg.nl namelijk op mij stemmen. Ik hoop natuurlijk op jullie stem!

Laura

Koude maar geslaagde tocht in Swim to Fight Cancer

Swim to Fight CancerIn Vught heeft Laura zondag meegedaan aan de Swim to Fight Cancer, een sponsortocht om geld op te halen voor het goede doel. Het werd een mooie en ook koude dag. "Vanwege de hevige regenval was het niet mogelijk om in de stadsgracht en de Dommel te zwemmen", vertelt Laura over de zwemtocht die aanvankelijk dus in Den Bosch zou worden georganiseerd. "Vrijdagochtend is besloten om de swim naar de IJzeren Man in Vught te verplaatsen. Daar was om 11.45 uur de opening, waarna de eerste zwemmers rond 12.10 uur het water in gingen."

Laura ging in de tweede groep, de groep met prominenten, van start. "Het wat was erg koud! Ik had ook even tijd nodig om mijn ademhaling onder controle te krijgen. Toen dat eenmaal gelukt was, ging het lekker. Ik ben niet gewend om in open water te zwemmen, maar van boei naar boei zwemmen ging eigenlijk bijzonder goed. Eenmaal zwom ik naar een verkeerde boei, maar ik werd door iemand op een wakeboard naar de juiste boei gewezen. Hoe lang ik uiteindelijk over de twee kilometer heb gedaan weet ik niet, maar langer dan vijfenveertig minuten was het niet."

Lees meer...

Deelname aan Swim to Fight Cancer na einde seizoen

SwimToFightCancer-BannerHet seizoen zit erop voor Laura. Afgelopen zaterdag deed ze in Amsterdam mee aan de Vondel Games, waar ze ook de overwinning pakte. Nu staat echter alweer een andere uitdaging voor de deur. "Komende zondag zwem ik in Den Bosch mee met de Swim to Fight Cancer", vertelt Laura. "Dat is een sponsorzwemtocht die voert over de stadsgracht en de Dommel. Ik vind dat een erg mooi doel, waar ik graag mijn medewerking aan verleen. En daarbij vind ik het leuk om dat op een sportieve manier te doen. Natuurlijk zouden de organisatie en ik het op prijs stellen wanneer ook jullie een bijdrage leveren." Klik hier voor meer informatie over de Swim to Fight Cancer in Den Bosch.

Voor Laura is het dus een volgend doel, nu haar seizoen zaterdag afgesloten werd in het Vondelpark. Daar kijkt ze tevreden op terug. "Mijn eerste doel in de wedstrijd was om alle dames op een ronde te zetten", vertelt Laura. Dat lukte, maar daarbij moest ze wel veel alleen doen. "Bij de start kon ik de kop van de mannenwedstrijd nog enigszins volgen, maar ik moest vervolgens al snel terrein op hen prijs geven. Dat betekende dat ik al in het begin van de wedstrijd alleen kwam te zitten, omdat de andere gestarte vrouwen bij mij moesten lossen."

Lees meer...

Dubbel gevoel na tweede zilver op WK

Paralympische Spelen 2016 1In het Zuid-Afrikaanse Pietermaritzburg heeft Laura zaterdag het zilver gewonnen in de wegwedstrijd van de wereldkampioenschappen. Donderdag werd ze ook al tweede in de tijdrit. Op de Duitse Andrea Eskau stond geen maat. Laura streed met landgenote Jennette Jansen om de tweede plek en wist die strijd in haar voordeel te beslechten. "Ik kijk met gemengde gevoelens terug op deze wedstrijd", zo vertelt ze. "De manier waarop we zijn geklopt, daar word ik niet echt vrolijk van. Dat ik het zilver behaal is goed. Daar heb ik goed voor gereden."

Het plan van het Nederlandse team viel al snel in duigen. "In een select veld stonden we met twee Nederlandse dames aan de start en we wilden kijken of we het Eskau lastig konden maken. Maar zij snoerde ons al snel de mond door er op het steilste stukje van het parcours al in de eerste ronde vandoor te gaan. Zowel Jennette als ik kon de aanval niet pareren. We hebben de achtervolging ingezet, maar dat mocht niet baten. De vogel was gevlogen en daarmee de kans op een Nederlandse overwinning."

Lees meer...

Meer artikelen...