Nieuws

Opnieuw winnares Sportprijs Limburg

Sportprijs Limburg 2018Het was weer zover; afgelopen maandag 17 december werd de Sportprijs Limburg 2018 uitgereikt. December is volgens traditie wel de maand van de sportverkiezingen en dat is dit jaar niet anders. Wederom viel ik daarbij in de prijzen! Ik was genomineerd in de categorie sporter met een beperking, samen met amazone Nicole den Dulk en tennisser Sam Schröder. En ik heb, mede dankzij jullie stemmen, gewonnen! Dat werd bekend gemaakt tijdens het gala.

Iedere keer is het weer bijzonder om genomineerd te zijn en dan wil je ook winnen. Ik ben blij dat dat opnieuw het geval is. Ontzettend leuk! Ik wil iedereen dan ook bedanken die een stem heeft uitgebracht. Op naar een nieuw jaar, waarin ik opnieuw goede prestaties neer hoop te zetten. Ik wens jullie allen fijne feestdagen toe en alvast een heel mooi 2019!

Laura

Goede prikkel in aanloop naar NK

Overpelt 2018Hoewel de World Cup wedstrijden en de wereldkampioenschappen al achter de rug zijn, zit het seizoen er nog niet op voor Laura. Komend weekend staan de Nederlandse kampioenschappen nog op het programma en in aanloop daar naartoe reed Laura vorige week nog een wedstrijd als training. Ze kwam in actie in het Belgische Overpelt. "Daar reden we op een mooi parcours van 3,9 kilometer", vertelt Laura. "Er zaten een paar viaducten in de ronde." Dat maakte de wedstrijd wat zwaarder. Een mooie prikkel dus met het oog op de komende NK.

"Door een matige start mistte ik de aansluiting met de kop van de mannenwedstrijd en het groepje daarachter", kijkt Laura terug. "Daarna heb ik de nodige mannen ingehaald en uiteindelijk heb ik met één man samen kop over kop gereden. Daarbij ben ik steeds meer kopwerk gaan doen, waarmee het voor mij een uitstekende training was. Ik kon op kop stevig doorrijden en daarna even bijkomen in het wiel. Zo hebben we uiteindelijk negen rondes gereden. En dat op een parcours en in een wedstrijd die ik zeker voor volgend jaar wil onthouden, op het moment dat het in mijn agenda past."

Foto: Leon Verswyvelt

Eindzege wereldbeker veilig gesteld in Canada

World Cup Canada 2018 1In het Canadese Baie-Comeau heeft Laura afgelopen weekend haar eindzege in de World Cup veiliggesteld. Waar ze de wedstrijden eigenlijk alleen maar uit hoefde te rijden, was zelfs dat uiteindelijk niet eens nodig geweest. Laura bleek namelijk de enige uit haar H5 klasse die de moeite had genomen om naar Canada af te reizen. "Dat maakt het lastig om iets over de wedstrijden te zeggen, maar ik ga het toch doen", zo vertelt ze. "Want ondanks het gebrek aan tegenstand was het een leuke wedstrijd."

Waar alle andere vrouwencategorieën de tijdrit over één ronde reden, moest Laura er juist twee. "Het parcours was uitdagend! Het begon licht oplopend om vervolgens acht procent naar beneden te duiken. Onderaan de afdaling volgde een haakse bocht naar links. Op de stukken waar het vlak was speelde de wind nog een rol. Het ruim negen kilometer lange rondje was afwisselend, bochtig, met wind, een afdaling, oplopende stukken en een klim van acht procent. Die laatste was namelijk de weg die we ook afdaalden in het begin van het rondje. De klim begon ongeveer op vier kilometer van de meet."

Lees meer...

Met banddikte verslagen in strijd om tweede wereldtitel

WK 2018 wegwedstrijdNadat ze donderdag de wereldtitel pakte in de tijdrit, heeft Laura in de wegwedstrijd van de wereldkampioenschappen zaterdag nipt naast de titel gegrepen. In het Italiaanse Maniago werd ze op de finish met een banddikte verschil geklopt door haar Duitse rivale Andrea Eskau. Laura moest dus genoegen nemen met het zilver. "Aan de ene kant baal ik, maar aan de andere kant ben ik ook trots dat ik er zo dicht bij zat. Dichterbij ben ik nog nooit geweest."

De wedstrijd begon zelfs al spannend voor Laura. Veel spannender dan de bedoeling was. "Ik dreigde zelfs even in de eerste meters te stranden", zo kijkt ze terug. "Mijn rem- en versnellingskabel, die aan mijn handvat zitten en dus mee ronddraaien, bleven ergens achter haken. Gelukkig trok ik ze niet kapot. Het duurde echter wel een paar kilometer voor ik het euvel voorgoed verholpen had. De kabels dreigden bij elke slag ergens achter te blijven haken. Uiteindelijk was de oplossing om een tie wrap iets te verplaatsen.

Lees meer...

Meer artikelen...