Nieuws

Goed van start in nieuwe seizoen

GP Rotterdam 2016Op het parcours van RWC Ahoy heeft Laura zaterdag haar eerste wedstrijd van het seizoen gereden, de Grote Prijs van Rotterdam. "Een druk bezochte wedstrijd met meer dan veertig deelnemers", vertelt ze. In dat deelnemersveld bestaande uit mannen en vrouwen ging Laura dus van start. "Ik was goed weg en bleek bij de start mijn concurrenten allemaal al gelost te hebben. Dat was een scenario waar ik niet op had gerekend."

Het wilde ook niet zeggen dat de wedstrijd er daarmee al min of meer op zat voor Laura. Ze moest weldegelijk aan het werk voor de winst. "In het begin kwam mijn belangrijkste concurrente weer dichterbij. Samen met een andere rijder heb ik het tempo van het groepje waarin ik zat iets opgevoerd om de afstand langzaam te vergroten. Dat bleek genoeg voor de overwinning in mijn eerste wedstrijd van het seizoen."

Foto: Bert Willems

Limburg's sporter met beperking van 2015

Sportprijs Limburg 2015Dankzij haar goede prestaties in het afgelopen seizoen is Laura uitgeroepen tot 'Limburg's sporter met een beperking' van het jaar. In die categorie nam ze het bij de Sportprijs Limburg op tegen amazone Nicole den Dulk en wheeler Desiree Vrancken. Laura werd genomineerd omdat ze goud won bij de tijdrit op het WK en ook het eindklassement van de World Cup op haar naam schreef. Daarnaast won Laura zilver op de wegwedstrijd van het WK, werd ze zowel op de weg als op de tijdrit Nederlands kampioene en veroverde bij de World Cup's drie keer goud en vier keer zilver.

Eindwinst en dagzege in World Cup

World Cup Zuid-Afrika 2015Het Zuid-Afrikaanse Pietermaritzburg was dit weekend het decor van de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Daarbij heeft Laura voor een mooie afsluiting kunnen zorgen. Vrijdag werd ze tweede in de tijdrit en zaterdag wist ze vervolgens de wegwedstrijd te winnen. Te beginnen met haar zilveren plak. "Het was een tijdrit over twee rondes van ongeveer acht kilometer", vertelt Laura. "Ik heb deze binnen een half uur afgelegd en werd tweede, op 58 seconden van Dorothee. Ondanks dat we maar met zijn tweeën waren, werden we toch gehuldigd. Daar gebruiken ze een percentagetabel voor en blijkbaar zat ik binnen de marge."

In de wegwedstrijd was het deelnemersveld groter. "Met mijn H5 klasse reden we samen met de H3 en H4. In eerste instantie losten Dorothee en ik alle andere dames op het eerste klimmetje, maar in de afdaling kwamen er twee weer terug. Daarna loste ik Dorothee telkens in de laatste bocht van iedere ronde, maar ook zij kwam elke keer weer terug. Dat zou ook mijn tactiek zijn in de laatste ronde en ik deed dit elke keer met een H4 dame."

Lees meer...

Winst in klimwedstrijd Berg en Terblijt

Berg en Terblijt 2015In Berg en Terblijt heeft Laura zondag de lastige Adelante Challenge op haar naam geschreven. "Een rondje van drie kilometer en daarin was de Geulhemmerberg opgenomen", vertelt ze. "Het was dezelfde ronde als die van het bergcriterium." Laura won de wedstrijd voor Petra Garnier en Eduyta Synowiec. "Daarmee greep ik ook de overall winst in de nationale handbikecompetitie. Die werd met deze wedstrijd afgesloten."

Meer artikelen...