Nieuws

Tijdrit Keulen en Cologne Classic

Wegwedstrijd Cologne ClassicVoor Laura stonden afgelopen week liefst drie wedstrijden op het programma. Eerst op dinsdag een tijdrit in Limburg, gevolgd door een Europacup tijdrit op zaterdag in Keulen en daarna maandag de daar ook gehouden wegwedstrijd. "Daarbij was de tijdrit op dinsdag in het Limburgse Herkenbosch een mooie generale voor het weekend", zegt Laura. Het was dan wel een soort training, maar ze ging er wel vol voor. "Ik heb hem aangepakt alsof het voor mij een serieuze tijdrit was waarbij veel op het spel stond, maar ik ging ook weg op een vermogen dat ik nog nooit had gereden in een tijdrit, om te kijken waar ik stond. Op het einde was ik helemaal leeg, maar ik kon de tijdrit goed volhouden. Benieuwd naar mijn gemiddelde wattage drukte ik na de finish gelijk op de knop om dit te kunnen zien en ik had mijn doel bereikt."

Op vrijdag vertrok Laura vervolgens naar Keulen. "Daar wilden we eerst het tijdritparcours verkennen, maar dat viel nog niet mee. Het was niet duidelijk waar de start zou zijn en al helemaal niet waar het keerpunt was. Ik zag geen enkele plek waar we met de handbike zouden kunnen keren. Vervolgens bleken ze ook nog het verkeerde huisnemer te hebben aangegeven voor het afhalen van de startnummers, waardoor dat een zoektocht werd. Maar de volgende ochtend heb ik nogmaals het parcours verkend en de start was toen duidelijk. Aangekomen bij het keerpunt bleek dat ik de bocht niet zou kunnen maken als ik op het asfalt wilde blijven, dus vol door het gras en het zand. Dat zou in de tijdrit ook nodig zijn."

Lees meer...

Sprintend naar zege in Wijk en Aalburg

In Wijk en Aalburg stond afgelopen zaterdag de Marianne Vos Classic op het programma en Laura stond aan de start. "Een wedstrijd waar ik graag wil winnen. In Wijk en Aalburg staat er voor mij toch altijd iets meer op het spel", zo zegt ze. En winnen dat deed Laura in de wedstrijd waar ze in een groot startveld terecht kwam. "Met 27 rijders was dit het grootste deelnemersveld tot op heden. Onder winderige omstandigheden vertrokken we en al snel waren de heren uit de kop van de wedstrijd er vandoor."

Lees meer...

Ook winst in tweede wedstrijd

Een week nadat ze in Frankrijk haar seizoen begon met een overwinning, heeft Laura ook haar tweede wedstrijd gewonnen. Wederom leek dat onder regenachtige omstandigheden te gebeuren, maar het viel mee. "Zowel voor als na onze wedstrijd regende het, maar juist tijdens de koers hadden wij het ditmaal droog", vertelt Laura over haar wedstrijd in Rotterdam. "Omdat het een nationale competitiewedstrijd was, gingen we met de mannen en vrouwen tegelijk van start. Daarbij werd de gashendel direct opengedraaid. Ik probeerde daarbij te volgen, maar zat net niet in het wiel en met de wind die er stond kwam ik er niet meer bij. Het waaide al behoorlijk en dat werd tijdens de wedstrijd alleen maar erger."

Lees meer...

Met zege in Frankrijk van start

Het nieuwe seizoen had voor Laura niet beter kunnen beginnen. In het Franse Rosenau heeft ze haar eerste wedstrijd direct gewonnen. Een lekker begin, hoewel het dat qua weer niet echt was. "De weersvoorspellingen waren redelijk, met een buitje rond elf uur", vertelt Laura. "Dat was het tijdstip waarop mijn wedstrijd zou beginnen. "Maar helaas klopte die voorspelling niet. Het heeft van 's ochtends tot 's avonds laat de hele tijd gereden. Dat betekende voor mij dat ik mezelf warm moest rijden in de bus."

Lees meer...

Meer artikelen...