Nieuws

Goede WK-generale in Delden

Delden 2018 2Voor Laura is de week goed begonnen. Maandag kreeg ze eerst te horen dat ze definitief is opgenomen in de WK-selectie en vervolgens won ze ’s avonds het Handbikecriterium Delden. “Een mooie dag”, vertelt ze. “Dat ik naar de wereldkampioenschappen mag, dat wist ik eigenlijk al wel, maar het is toch altijd mooi als de officiële bevestiging er ook is. Het is hoe dan ook altijd weer speciaal om deel te nemen aan een WK. Ik kijk er dan ook naar uit om in Italië in actie te komen.”

In Delden tankte Laura nog maar wat extra vertrouwen met het oog op haar komende trip. Ze won afgetekend, maar liet bovenal gewoon een goede vorm zien. “Ik kan met vertrouwen richting de wereldkampioenschappen afreizen, als ik kijk hoe ik in Delden reed. Maar dat mag ook wel, want het is op dit moment nog maar negen dagen totdat de tijdrit is. Mijn rijden in Delden heeft wel bijgedragen aan het vertrouwen voor de WK.”

Lees meer...

Ook in wegwedstrijd Emmen naar de winst

World Cup Emmen 2018 2Afgelopen weekend reed Laura in Emmen de daar georganiseerde World Cup. Nadat ze eerst al de tijdrit won, was ze ook de beste in de wegwedstrijd. "Bij afwezigheid van de wereldkampioene was de wedstrijd om plek één eigenlijk niet spannend", zo vertelt ze. "Daarentegen werd er echt gestreden om het zilver en brons. Die twee rensters bleken aan elkaar gewaagd. Ik ben dan ook in de eerste groep meegereden, in de hoop dat ik een andere Nederlandse dame nog van dienst kon zijn."

En dat bleek inderdaad te kunnen. "In welke ronde het was weet ik niet meer, maar op een gegeven moment kwam zij vast te zitten onder de bumper van degene die voor haar reed. Ik had dit in de gaten en heb op haar gewacht. Het gat met de nummers twee en drie was toen al groot. Uiteindelijk heb ik haar teruggereden naar de kop van de wedstrijd."

Lees meer...

Met overmacht naar tijdritzege in Emmen

World Cup Emmen 2018 1Hoewel het niet echt om de hoek ligt, rijdt Laura dit weekend in Emmen toch een soort thuiswedstrijd. In het noorden van Nederland wordt namelijk de tweede van drie wedstrijden op de World Cup kalender van dit seizoen verreden. Daarbij heeft Laura vrijdagavond direct succes geboekt. Ze won de 16 kilometer lange individuele tijdrit met overmacht. Met bijna vijf en een halve minuut voorsprong op de Italiaanse Ana Maria Vitelaru zette ze de eerste tijd neer. "Bij afwezigheid van de wereldkampioene was de spanning voor mij er af", vertelt Laura dan ook eerlijk.

Zomaar wat rondrijden, dat wilde Laura echter zeker niet. "Dat vergde van mij dat ik me toch moest zien te concentreren en te focussen", legt ze uit. "Dat is gelukt, zoals op de foto denk ik ook wel te zien is. Het was zonning en we moesten een acht kilometer lang parcours twee keer afleggen. Direct na de start moest daarbij een viaduct worden bedwongen, waar we ook gelijk weer af mochten. Onderaan volgde een bocht van 180 graden, waarna de weg opliep en we wind tegen hadden. Dit was een pittig stuk."

Lees meer...

Na goud ook zilver in Oostende

Nieuws 2018 1Twee dagen nadat ze er de tijdrit won en Andrea Eskau daarin met een voorsprong van meer dan een minuut versloeg, is Laura zaterdag tweede geworden in de wegwedstrijd van de World Cup in Oostende. Ditmaal moest ze Eskau wel voor laten gaan. "Het kwam aan op een eindsprint en daarin was mijn 'eeuwige' rivale Andrea ditmaal sneller", vertelt Laura. "Met een redelijk goed gevoel kijk ik op de wedstrijd terug. Ik had op een stunt gehoopt, maar dat zat er niet in."

Er werd in Oostende met alle vrouwen tegelijk gestart, van de H2 tot en met H5 categorie. Daarbij splitste zich direct een groep van acht rijdsters af. "Daar zat ik samen met Andrea bij, maar de andere vrouwen van de H5 konden niet volgen", kijkt Laura terug. "In de eerste twee en een halve ronde van in totaal zes ronden, bleven we bij elkaar. Er werden wat pogingen ondernomen om te ontsnappen, waaronder door mij, maar niemand kon wegblijven. En op een gegeven moment vonden er zelfs weer wat de aansluiting bij onze groep."

Lees meer...

Meer artikelen...