Nieuws

Juichend naar de winst in tijdrit World Cup Oostende

World Cup Oostende 2018 1Met de wedstrijden in Almere en Rotterdam achter de rug, was haar seizoen al gestart, maar voor Laura is het donderdag écht begonnen. In Oostende staan deze dagen de eerste World Cup wedstrijden gepland en daarbij reed ze donderdag de tijdrit. Die ging goed en niet zomaar goed. Laura won en haalde wereldkampioene Andrea Eskau zelfs in. "Ik ben heel blij. Het is nog vroeg in het seizoen, maar mijn begin is goed."

Vorig jaar won Laura het World Cup klassement en daardoor mocht ze in Oostende als laatste starten, achter Eskau. "De zenuwen had ik vrij lang onder controle", vertelt ze. "Pas toen ik ter voorbereiding van mijn start bij het parcours was, sloegen ze echt toe. Dat weerhield me er niet van mijn voorbereidingen goed te doen." En Laura was ook goed weg bij de start. "Daarbij concentreerde ik me direct op mijn taak; zorgen voor een goed ritme en een goed vermogen."

Lees meer...

Een nieuw seizoen met nieuwe kansen

Tijdrit Almere 2018Het is weer begonnen. Een nieuw seizoen en dus nieuwe kansen. In de afgelopen twee weekenden reed ik weer mijn eerste wedstrijden. Daarmee is het seizoen dus echt van start gegaan, maar eigenlijk is het dat voor mij al langer. Het begint namelijk met een uitgebreide voorbereiding. Dat was dit jaar niet anders, waarbij maart voor mij in het teken stond van een trainingsstage. Nu is het tijd om daar de vruchten van te gaan plukken.

Dat ik me weer richt op de wereldbekerwedstrijden en de wereldkampioenschappen zal geen verrassing zijn. Maar natuurlijk is het niet zomaar een gegeven dat je overal mag starten en ook daar zal ik dan ook mijn best voor moeten en gaan doen. Voor de eerste twee wereldbekers blijven we in ieder geval dicht bij. Die staan namelijk in het Belgische Oostende en in Emmen gepland. De wereldkampioenschappen zijn in Italië en de laatste wereldbekerwedstrijd is in Canada. Dan zullen we de oceaan dus over moeten.

Lees meer...

Opnieuw nominatie voor Sportprijs Limburg

Adelante Challenge 2017aOok dit jaar ben ik genomineerd voor de Sportprijs Limburg. En hoewel het niet de eerste keer is, voel ik me daar verheugd over. Het is elke keer weer een eer wanneer men je prestaties weet te waarderen. Ditmaal zijn naast mij ook dressuurruiter Nicole den Dulk en rolstoeltennisser Sam Schröder genomineerd in de categorie 'Sporter met een beperking'. Op maandagavond 18 december wordt bekend of ik heb gewonnen. Daar kunnen jullie ook bij helpen. Je kunt op www.sportprijslimburg.nl namelijk op mij stemmen. Ik hoop natuurlijk op jullie stem!

Laura

Koude maar geslaagde tocht in Swim to Fight Cancer

Swim to Fight CancerIn Vught heeft Laura zondag meegedaan aan de Swim to Fight Cancer, een sponsortocht om geld op te halen voor het goede doel. Het werd een mooie en ook koude dag. "Vanwege de hevige regenval was het niet mogelijk om in de stadsgracht en de Dommel te zwemmen", vertelt Laura over de zwemtocht die aanvankelijk dus in Den Bosch zou worden georganiseerd. "Vrijdagochtend is besloten om de swim naar de IJzeren Man in Vught te verplaatsen. Daar was om 11.45 uur de opening, waarna de eerste zwemmers rond 12.10 uur het water in gingen."

Laura ging in de tweede groep, de groep met prominenten, van start. "Het wat was erg koud! Ik had ook even tijd nodig om mijn ademhaling onder controle te krijgen. Toen dat eenmaal gelukt was, ging het lekker. Ik ben niet gewend om in open water te zwemmen, maar van boei naar boei zwemmen ging eigenlijk bijzonder goed. Eenmaal zwom ik naar een verkeerde boei, maar ik werd door iemand op een wakeboard naar de juiste boei gewezen. Hoe lang ik uiteindelijk over de twee kilometer heb gedaan weet ik niet, maar langer dan vijfenveertig minuten was het niet."

Lees meer...

Meer artikelen...