Nieuws

Nieuwe Nederlandse titel tijdrijden

NK tijdrijden 2019Bij de Nederlandse kampioenschappen paracycling tijdrijden heeft Laura woensdagavond de titel gepakt. Dat na een bijzondere avond, want het weer was flink van invloed op het programma. "Het duurde door de weersomstandigheden drie kwartier langer voor we konden starten", zo vertelt Laura. "Daarna werd toch het startsein gegeven." 30,3 kilometer moest ze vervolgens afleggen, voor de winst binnen was.

"Die lange afstand betekende dat ik enigszins gereserveerd van start moest gaan", kijkt Laura terug. "Het parcours kende echter ook slechts acht bochten. Daardoor waren het dus veel lange rechte stukken. Op de heenweg dacht ik daarbij de wind een beetje mee te hebben, maar eigenlijk had ik hem op de terugweg echt mee, op de laatste paar kilometer na."

Goed begonnen aan het nieuwe seizoen

Geldrop 2019Het seizoen is weer begonnen voor Laura. Waar in mei flink wat wedstrijden op haar programma staan, begon ze al met een zege. Dat deed ze op Koningsdag in Geldrop. "Na eerder die week teruggekomen te zijn van mijn eerste hoogtestage was het tijd voor een wedstrijd", kijkt ze terug. "Daarvoor hoefde ik niet heel ver van huis, want Geldrop is dichtbij. Na een snelle start kon ik net niet aanhaken bij de kop van de wedstrijd van de mannen. Ik kwam daardoor al snel alleen te zitten, want mijn concurrentes moesten me bij de start al laten gaan. Het kwam voor mij dus min of meer neer op een tijdrit. Dat was een goede test."

Laura reed lange tijd haar eigen tempo. "Ongeveer halverwege de wedstrijd werd ik door de kop van de wedstrijd ingehaald, waarbij er op dat moment nog maar twee mannen over waren aan kop. Een aantal rondes kon ik mee in het wiel, maar uiteindelijk moest ik ze weer laten gaan. Snel daarna zag ik de nummers 2 en 3 in de vrouwenwedstrijd H5 voor mij rijden. Ik ben bij ze aangesloten en heb een paar rondes meegereden. Toen kwam nogmaals de kop van de wedstrijd voorbij en kon ik het niet laten weer aan te pikken. Nu moest ik ze helaas sneller laten gaan, maar dat gaf niet."

Lees meer...

Opnieuw winnares Sportprijs Limburg

Sportprijs Limburg 2018Het was weer zover; afgelopen maandag 17 december werd de Sportprijs Limburg 2018 uitgereikt. December is volgens traditie wel de maand van de sportverkiezingen en dat is dit jaar niet anders. Wederom viel ik daarbij in de prijzen! Ik was genomineerd in de categorie sporter met een beperking, samen met amazone Nicole den Dulk en tennisser Sam Schröder. En ik heb, mede dankzij jullie stemmen, gewonnen! Dat werd bekend gemaakt tijdens het gala.

Iedere keer is het weer bijzonder om genomineerd te zijn en dan wil je ook winnen. Ik ben blij dat dat opnieuw het geval is. Ontzettend leuk! Ik wil iedereen dan ook bedanken die een stem heeft uitgebracht. Op naar een nieuw jaar, waarin ik opnieuw goede prestaties neer hoop te zetten. Ik wens jullie allen fijne feestdagen toe en alvast een heel mooi 2019!

Laura

Goede prikkel in aanloop naar NK

Overpelt 2018Hoewel de World Cup wedstrijden en de wereldkampioenschappen al achter de rug zijn, zit het seizoen er nog niet op voor Laura. Komend weekend staan de Nederlandse kampioenschappen nog op het programma en in aanloop daar naartoe reed Laura vorige week nog een wedstrijd als training. Ze kwam in actie in het Belgische Overpelt. "Daar reden we op een mooi parcours van 3,9 kilometer", vertelt Laura. "Er zaten een paar viaducten in de ronde." Dat maakte de wedstrijd wat zwaarder. Een mooie prikkel dus met het oog op de komende NK.

"Door een matige start mistte ik de aansluiting met de kop van de mannenwedstrijd en het groepje daarachter", kijkt Laura terug. "Daarna heb ik de nodige mannen ingehaald en uiteindelijk heb ik met één man samen kop over kop gereden. Daarbij ben ik steeds meer kopwerk gaan doen, waarmee het voor mij een uitstekende training was. Ik kon op kop stevig doorrijden en daarna even bijkomen in het wiel. Zo hebben we uiteindelijk negen rondes gereden. En dat op een parcours en in een wedstrijd die ik zeker voor volgend jaar wil onthouden, op het moment dat het in mijn agenda past."

Foto: Leon Verswyvelt

Meer artikelen...